(Artiklen indeholder reklamelinks)

Ravjagt er blevet enormt populært på de danske strande

– De fleste har set et stykke rav hænge om halsen på tante Ulla eller i farmors fine gule øreringe. For nogle årtier tilbage var det ganske populært med ravklumper i smykker eller som pynt og den trend er på vej retur.

Den tid er ved at være tilbage

Flere og flere har set lyset i at gå ture ved stranden og lede efter rav. Det skyldes at det er blevet noget nemmere at finde rav, da man har opdaget at UV-lys har en særlig effekt på rav. Når et ægte stykke rav belyses med UV-lys, lyser klumpen op og er let genkendelig mellem de andre sten der ligger i strandkanten.

Det har resulteret i en ægte ravjagt på det nordiske “guld” langs de danske strande. Forekomsten af rav er størst ved Danmarks vestkyst, men også andre steder. Du kan se kortet over de bedste steder for ravjagt her.

Kendetegn ved en ravklump

Den professionelle ravjæger kender de forskellig tricks. For os andre er et godt kendetegn på, at den klump du har fundet er rav, er dets lave vægt – rav er nemlig utroligt let i forhold til en sten på samme størrelse. Er du på jagt efter rav, så kig efter ravklumper i tang, skaller og mellem andet “opskyld” i strandkanten.

Vi ønsker alle en god ravjagt.