(Artiklen indeholder reklamelinks)

Få klarhed over den nye ferielov

– Fra den 1. september 2019 vil første del af den nye ferielov træde i kraft på alle danske arbejdspladser. Loven vil med garanti give anledning til spørgsmål – ikke kun fra medarbejdere, men også for dem der til dagligt arbejder med økonomi og HR i virksomheden.

En af nyhederne er at ferieåret fremover vil være fra 1. september og frem til 31. august året efter. Der udover kan en lønmodtager holde ferie i takt med, at han optjener sine feriepenge. Det vil også fortsat være sådan, at lønmodtageren kan

  • optjene 5 ugers ferieret
  • beholde retten til hovedferie i 3 uger sammenhængende
  • 2 ugers restferie, som kan deles efter aftale

Med ferieloven i den nye udgave, har du samme ret til ferie, som du har i dag. Der vil dog være en mindre overgangsperiode, inden den nye ferielov træder i kraft. Virksomheder skal også være opmærksom på den indfrysningsperiode der kommer, samt håndtering heraf.

Få mere ud af de nye feriepenge regler

Har du spørgsmål omkring til ferieloven kan du kontakte Ansatte.dk på 7171 2200 eller deltage på et af vores gratis fyraftensmøder rundt om i landet.

Ønsker du selv at undersøge lidt mere omkring den nye lov, så har vi udarbejdet en nem og overskuelig brochure, hvor du eller virksomhedens HR eller økonomiansvarlig kan få mere information om hvilken betydning den nye ferielov får for jer.

HENT BROCHUREN

Brochuren kan med fordel læses af både virksomhedsledere og dennes ansatte.


Kilde: Ansatte.dk